čtvrtek 4. února 2016

02 - Plebejci vz. šlechta

Zodpovědný přístup k dodávání informací, nás vede k tomu, napsat článek "Plebejci vz. šlechta". Obětovali jsme jednoho člena teamu a jedno dítě. Ano musíme jim vzdát hold, neboť zakoušeli neskutečné útrapy. A jak tedy trpí člověk letící první třídou?

Opomenu fakt, že předběhnou čekající davy a jdou samostatným vchodem do letadla.
No co si budeme povídat. Začíná to u naprosto nechutně zvráceného prostoru. Chudáci lidi! Oni si tam mohou i lehnout a považte! Do vodorovné polohy! Což má za následek to, že vnímají více změny polohy letadla a po přistání se jim všechno houpá.
Naprosto zvrhlá je květina čerstvé orchidee. Která může ohrožovat na životě potencionálního alergika.
Za řeč nestojí ani kultura stolování a podávání jidla. Zatímco třída economy dostává jídlo na skládací stoleček v naprosto úhledně ekonomicky volené plastové krabičce. První třída je nucena jíst jídlo z ohřátých talířů. Naprosto nedbalým způsobem nandané. Riziko spálení se a narušení estetického cítění!
Opomíjím fakt, že jsou obtěžováni neustálými otázkami k jejich potřebě, jestli je dostatečně naplněna. Podporováni ke každé odpovědi sklenkou šampaňského. Což ve slabších jedincích může probudit sklony k alkoholismu.
To člen economy class si musi své piti zasloužit. Je vybičován mnoha okolnostmi. Otlačená kolena ho motivují k častým navštěvám WC a krátkým procházkám mezi ostatními spolucestujicími. Kde se díky tlaku boků v uličce muže lehce seznámit. Neodbytný pohled slečny stewardky na otázku po svačině, která je psaná i v jídelním lístku. Získáváme informaci, že na ní nemáme nárok. Sklopíme oči a poděkujeme. Je hodná, učí nás skromnosti a odříkání. Líbí se mi, že máme velikost WC tak akorát se tam otočit a vykonat potřebu. První třída s 2x3m si může oplachovat obličej!!! Což třída economy zásadně odmítá, neboť díky zajímavému systému pouštění vody - máčknutí= ciknuti.  Jsme trénováni hbitosti a postřehu a to nám může v budoucnu zachránit život!
Součástí letenky první třídy jsou i v časech mezipřestupu k dispozici jakési soukromé salónky, kde si mohou ti nervově pocuchaní jedinci dát sprchu a v klidu se prospat před dalšími útrapami. Kdežto člověk z economy class je podněcován zkoumat technické řešení a umístění laviček, pro dohnání spánkového deficitu. Tím pádem rozvíjí vynalézavost a strategii v sobě.
Na závěr musím poznamenat, že se mi líbí, že takto rozmařilí jedinci jsou letuškami chranění a průnik těchto lidi do třídy economy je nemožný.

Žádné komentáře:

Okomentovat