středa 10. února 2016

07 - Gilli island

Večer před odjezdem na ostrov Gilli na nás čeká malé překvapení ve formě zemětřesení. Je to nepříjemný pocit, když se vám klepe postel. Naštěstí to trvá zhruba 10s, takže nic dramatického, ale když to Vašík dohledával na netu, bylo o stupnici 4,1.
Na Gilli island se jede hlavně proto, že tu maji být krásné, klidné písečné pláže. Klid tu sice je, pláže také, ale už v průvodci nepíší, ze v tom moři plave hrozně moc odpadků. Je to velká škoda, protože ztratíte chuť tam jít. Nicméně místo je to krásné, docela klidné. Nemají tu auta jenom koňská spřežení, kola nebo motorky. Osobně si myslím, ze tu ani nikdo nežije natrvalo, ze je to takový turistický ostrůvek na relax.
Je mi trošku trapně, když musíme nasednout na povoz se dvěma kufry a táhne to takový zubožený koník. A když nasedá Vláďa, tak si skoro myslím, ze to koně zvedne do vzduchu. Ale drží oba.
S Lenkou si na druhy den platíme lekci vaření. Jdeme se učit vařit místní pochutiny, což je neskutečná sranda. Teď sedíme v restauraci na pláži, lije jako z konve a my testujeme druhy kávy. Protože na rozdíl od Brazílie je tu káva luxusní.

Žádné komentáře:

Okomentovat