sobota 13. února 2016

08 - "Gumový čas je lepší, než silikonová prsa"

Ano tak tohle pořekadlo tady cti, přišlo mi i vtipné do určité chvíle. Z Gili se lodi přesouváme do Padang Bai. Máme odjíždět ve 12:30, tak jsme pěkně vykládaní u přístavu. Začíná pršet. Ok, dáme si kávu a posedíme. 13:30 se jde Vašík zeptat, kde že loď je a přichází s odpovědí možná 10min možná 1h. Tak v tu chvíli, jsem raději pro ta silikonová prsa. Každopádně s lodi odplouváme v 17: 30.

Padang Bai je taková klidná vesnička, víceméně tady chcípl pes, ale je to skvělé místo na potápění. Takže si domlouváme hned na další den ponory. Vyrážíme znovu na Manta point, ale díky noční bouřce je viditelnost menší, ale mantu i přesto vidíme.
Další ponor je driftový (pro nepotápěče: vyskáčete z lodi do proudu, zanoříte se a pak už se jen vezete jako ve výtahu). Máme možnost vidět krásný korálový útes, který je úžasně barevný a je tu živo.

Dnešní ponor je také kolem útesu. Zanořujeme se do 25m a plaveme podél útesu. Guide cinká na láhev a ukazuje na metrovou želvu jak si  to štráduje do kopce. Je nádherná.
Se želvou se tady dá potkat i na šnorchlování, protože tady kdysi dávno zadrželi loď, která je pašovala a všechny je na jednom místě vrátily do moře. Takže se tu přemnožily a prý jsou jich tu mraky. Olihně, chobotnice a barakudy. Nádherně živé moře.
Druhý ponor se jede na jine misto, kde by se meli vyskytovat žraloci. A mame stěsti. Naplouváme pod útes a plavou si tam hned tři asi 1,5 m. V průběhu ponoru, který se díky proudům stává lehce driftovým vidime ještě 3 další, ale už pořádný macany. Cca 3m a pak 2m. Vašík s Vláďou mohutně točí a fotí, tak dáme nějaké foto snad i sem.

Žádné komentáře:

Okomentovat