pondělí 8. února 2016

04 - Scumpu - Dva rozdílné vodní světy

Dnešní den byl zasvědcený jiným bohům a těmi byli delfini. V očich našich holčicek je to nejkrásnější zvíře, hned po koni a bez koupání s nim se neobejdou z Bali.
Nesdílím tento názor, zvlášť když cena za dvacet minut je
2 000 000, ale zpětné musím uznat, že to tu cenu možná má. Byla to moc pěkná show. Nejdříve musíte dat ruce před sebe a pod rukama vám podplavává delfin. Pak plave břichem nahoru a vy hladite břicho. Prvni oťukani s delfinem skončí a začíná se s odvážnějšími kousky, jako je ježdění za ploutve, pusinkovani, tanec a krmeni z ruky až po zatleskání delfínů o hladinu vody. A to tak, ze přihlížející, který byl ještě suchý už nemá šanci.
My dospělí. Jsme naopak byli velice nadšení z vodopádů Scumpu. Když jsme přijeli na místo, tak strašně lilo. Tak jsme si objednali ochutnávku různých druhů kávy. Od vanilkové až po cibetkovou. A pak přišel na řadu profesionál na smlouváni, ošlehaný Marokem -Vašík. A rázem jsme kupovali kávu o polovinu levněji.
Vodopády jsou v jungli a po dešti je všechno nádherně zelené. Takže mi vůbec nevadí, že je všechno mokré a oslizlé. Ale ta vůně!!!! Cestou k vodopádům nám průvodce Made ukazuje mangustýn, hřebíček, mango, černý pepř a kluci nám dávají ochutnat místní lihovinu Arak, která chutná jak okena.
K vodopádům je poměrně náročnější cesta, hodně schodů dolu, ale zase nic dramatického. Proto mě překvapuje, když Made říká, že sem moc turistů nechodí, protože tam k tomu nejde přijet autem a lidé jsou líní.
Ošem ta příroda a ten výhled na vodopády je fakt okouzlující. A shodli jsme se, že i když už jsme vodopádů viděli vice, tak tyhle jsou opravdu jedni z lepších.
Vstup na delfíny s plaváním: 2 000 000 IDR
Vstup na čumendu: 150 000 IDR
Vstuo na vodopády: 150 000 IDR
Cibetková káva: 110 000 IDR (z původních 200 000- smlouvání)



Žádné komentáře:

Okomentovat