sobota 20. února 2016

12 - Ubud a cesta do Tulambenu.

Na Ubud jsme si vyhradili pouze jednu noc a musim konstatovat, že nás to všechny moc mrzi. Ubud je nádherná umělecká dílna. Najdete tu naprosto vše.
Máme zde domluvenou hodinu vaření s místní paní kuchařkou. Vašíkovi píše, že se setkáme pod banánovníkem. Nikdo z nás netuší, jak vypadá banánovník, což jí asi došlo a v zápětí přichází další sms, že je to ten největší strom u marketu. To je lepší, scházíme se a jdeme nakoupit jidlo potřebné k vaření.
Tržnice je naprosto úžasná. Je to jako z pohádky Aladinova lampa. Taková ta pravá, syrová, zaplivaná tržnice, kde se v uličkách snadno ztratíš. Po všem lezou mouchy tu a tam nějakej šváb a ve stoce bublá voda. Pobíhají tu opelíchaní psi. Je to tu tak krásné, miluju tyhle místa. Musím se sem vrátit.
Vaříme celkem tři jídla. Začínáme v 11:00 a konec je v 16:00, takže pravá poctivá balijská kuchyně.
Pŕicházíme na hotel celí uvaření. Stůjte u plotny v 30 stupních!?
Večer už máme domluvený transport na resort pro potápěče v části Tulamben. Přijíždíme značně unavení  a za tmy.

Žádné komentáře:

Okomentovat