pondělí 8. února 2016

05 - Kam čert nasadí Čecha, tam Čech ugriluje prase!!!

Předchozí den večer u piva nám Made vypráví o místních zvycích, jak pečou čuníka 2x do roka. Á rázem se rodí myšlenka, co kdybychom upekli prase?
Made shání po telefonu naši obět. Odhaduji, že asi hodně smlouvá podle té gestikulace. Každopádně čuník je domluven za 3 000 000 rupií včetně salátů, příloh a pití. Není to krása. Češi na Bali pečou prase. 
Den začíná stěhováním 3/4 našeho týmu. Jdou na lepší hotel
, protože nejsou spokojeni se službami, co se týče dětí. My zůstáváme a jdeme se podívat na lávovou pláž. Černý sopečný písek pokrývá celou pláž a voda má 30°C. Nádhera!!!
Jsou tři hodiny a s čuníkem se může začít. Naštěstí pro mě, je už mrtvý, protože zabití bych nepřežila. Malé selátko váží cca 60kg. Místní kluci ho napíchávají - no řekla bych, že na tyč od dopravního značení, která má na konci navařené "téčko", aby s ní šlo točit. To je jiná liga, tady to jede pěkně postaru, ručně!!! My bílé tváře zatím pomáháme v kuchyni se salátem a strouháme kokos. Kluci popíjí pivo. 
Za čtyři hodiny je čuník hotový a slavnostně ho přinášejí do restaurace, kam se mezitím sjelo pár lidí, které Made (náš kamarád - průvodce) pozval. Šéfkuchař nařezává křupavou kůrčičku a všichni se sbíhají na ochutnání. To je asi místní specialitka. Vypražená kůže se tu dá i sehnat ke koupi, vypadá to jako montážní pěna, ale chuť to má prý dobrou. 
Výhodou je, že Made i jeho bratr umí výborně česky, takže se rozhovory vedou česko-anglicko-balijsky.







Žádné komentáře:

Okomentovat