středa 24. února 2016

15 - Vysněný surf

Po náročné jízdě Vašík dostává horečku, tak ho chladím v bazénu a je opíchán jehlami. Moc se mi nezdá, že by měl jit surfovat, ale má svojí hlavu a jeli jsme sem jen kvůli surfu, tak to jde zkusit aspoň na chvíli.
Jsem nadšená, jak mu to i přes horečku, jde dobře. On asi opravdu jezdí na surf a né za holkama, když má své sólo výjezdy.
Po surfu jdeme na masáž. Překvapuje mě, jak je tu levno, protože jídlo i s obědem pro dvě osoby se pohybuje kolem 80.000 IDR. Masáž probíhá v takovém kamrlíku, ale celkem to jde. U nás by to za ty peníze nikdo lépe neudělal.
(40 000IDR)
Večer začíná pršet, stejně jdeme spát, protože nás brzy ráno čeká cesta zpátky k naší skupině.
Probouzíme se na budíka, je šest hodin a my sedáme na skútr, abychom se vyhli zácpě a velkému provozu. Mapu máme nastudovanou, ale v reálu všechno vypadá jinak. Takže po chvíli bloudíme a vjedeme do jednosměrky. Koukáme do mobilu a když zvedneme hlavu, tak u nás stojí policajt. Začnu se debilně usmívat, Vašík je pohotovější. Vrazí mu do ruky mobil a chce vědět, kde jsme. Policista je z nás evidentně na větvi a ukazuje nám, že máme jet za nim. A tak vyjíždíme z Kuty s policejní eskortou. Tady je nutno podotknout, že pokud se tu někdo chce pohybovat na skútru, měl by mít mezinárodní řidičský průkaz. Evropany hodně kontrolují.
K naší druhé partě se přidáváme v deset, takže stíháme ještě ponor ve 13: 00 k vraku, jak jsem prve nebyla.
Loď je perfektní. Původně přepravní loď, která je tam záměně potopená a nejhlubší místo je 35m. Zpátky plaveme proti proudu a to už je fakt makačka.
Večeře a jdeme balit zavazadla. Zítra nás čeká odlet.

Žádné komentáře:

Okomentovat