středa 24. února 2016

14 - Kuta

Pujčit si motorku do Kuty a jet si zasurfovat by nás nenapadlo, kdybychom nepoznali Alču. Moc fajn češku, která Kutu vychválila a nabídla nám, že můžeme jet s ní.

Půjčení skůstru stojí 50 000 IDR na den, což je super cena.
Náš černý mazel je Honda Pario a jede velmi slušně. Hasíme to i 100km rychlostí po jejich dálnici. Ta odpovídá spíše naší rychlostní silnici.
Jak už jsem psala, jezdí se tu vlevo, ale celkem rychle si na to zvyknete. Na skůtru tu jezdí 80% populace. Takže na silnici je to mazec. Když se jede do křižovatky, zatáčky či předjíždíte, tak se tu troubí. Na červené se všechny motorky rvou dopředu,  když padne zelená maji za sebou všechny auta. Takže se mi skoro zdá, že je auto jen o malinko rychlejší, protože jsou tu hodně serpentiny a zácpy a auto stejně rychleji nejede.
Zkratka dojíždíme z Kubu do Kuty za krásné 4 hodiny. Černí jako čuníci od smogu a záda o sobě dávají vědět. 110 km se na nás podepisuje. V Kutě se Alča odpojuje a my pokračujeme dál sami, což má za následek, že začínáme bloudit.  Dobloudíme do super hostelu s bazénem a za výbornou cenu 150 000 IDR. Odhazujeme helmy, nahazujeme ibalgin a jdeme si sednou na pláž.
Pláž je naprosto luxusni a dáváme si pivo značky Bintang. A koukame na západ slunce. Na cestě zpátky procházíme uličkami s různými cetkami a oblečením. Líbí se mi tam soška dřevěného buddhy. Vašík se ptá na cenu a začíná obvyklá debata a smlouvání o ceně. Buddha jde s námi domů za 250 000kč. Jupí.

Žádné komentáře:

Okomentovat